„Kreatywne ferie z LEGO”

Założeniem projektu „Kreatywne ferie LEGO” jest organizacja wypoczynku zimowego dla dzieci i młodzieży – uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych Miasta Białystok.

Białystok

Projekt jest współfinansowany przez Prezydenta Miasta Białystok

Utworzone będą dwa turnusy ferii zimowych w siedzibie Stowarzyszenia na ul. Malmeda 1 – w mieście Białystok.

I turnus: w terminie 21- 25 stycznia 2019
II turnus: w terminie 28 stycznia 2019 – 1 luty 2019

Nasze stowarzyszenie przygotowało innowacyjny program edukacyjny, a w nim zajęcia z robotyki/informatyki (programowanie robotów LEGO) i wiele innych atrakcji. Blok zajęć z robotyki to doskonała okazja do rozwijania kompetencji informatycznych i technologicznych młodych konstruktorów. Zajęcia z robotyki to szansa na kształtowanie twórczego myślenia oraz wyobraźni przestrzennej dzieci, które pozwalają lepiej im zrozumieć świat przedmiotów ścisłych. To kolejna edycja, którą chcemy realizować – tematyka z programowania robotów LEGO nadal cieszy się szerokim zainteresowaniem wśród dzieci i młodzieży oraz ich rodziców.

W trakcie turnusu trwającego 5 dni dzieci i młodzież będą miały zapewnioną opiekę wychowawcy w godz. 8.00 – 16.00. W trakcie dnia oprócz zajęć informatycznych z robotyki , które trwać będą 2 godz., uczestnicy będą mieli zorganizowane inne zajęcia tj.: zajęcia plastyczne, origami, gry i zabawy grupowe, zaplanowane jest wyjście do kina, na gofry, do muzeum oraz wyjścia na spacery w zależności od pogody, zostanie zorganizowane wyjście na trampoliny JumperPark. Uczestnicy będą mieli zapewnione wyżywienie (napoje, ciastka, obiad dwudaniowy i podwieczorek), w jednym dniu ferii zamiast obiadu dzieci pójdą do McDonald’s. Wszyscy uczestnicy będą ubezpieczeni od NNW.

Dokumenty rekrutacyjne:

1. KARTA ZGŁOSZENIOWA

2. KARTA KWALIFIKACYJNA

3. Regulamin

4. Oświadczenie

5. Klauzuka informacyjna

Stowarzyszenie Wspierania Edukacji i Rozwoju Aktywności Zawodowej „EUROPA”- Edukacja – Rozwój – Praca – Aktywność

tel. 85 74 89 102 lub 781 408 270